Det man borde göra

När man har har en gård att ta hand om finns det en hel del att göra. Mina kompisar Jaime och Carin har åkt hem och jag har försökt ta tag i saker som borde tas tag i. En buske som borde klippas ner, ogräs som borde rensas bort, husfasad som borde skrapas och målas, listan är lång. Med tanke på hur varm det är nu, ca 30+, tar allt ännu längre tid än det kändes som att det tog tidigare. Jag kör en typ av intervaller kan man säga. Ut och gräver några spadtag, in och dricka vatten och torka svetten, ut och rensa bort ogräs från tomaterna, in och dricka vatten. Så håller jag på för jag vill ändå få lite gjort om dagarna. Meen så kom jag på en brilliant idé. Varför göra det man borde göra när man kan bygga en koja?!

DSC_1159DSC_0039

Igår när denna superidé kom till mig fanns det helt plötsligt en massa energi och kreativitet. Så jag länsade huset på tyger och några lakan och sen gick jag all in med tvättlina och klädnypor.

DSC_0002
Pynta!

DSC_0004
DSC_0025

Jag gillar skarpt att ha olika mysiga platser i trädgården att lägga sig en stund och bara va. Just den här kojan är jag jäkligt nöjd med eftersom jag kan ligga här och fundera utan att bli stekt av solen men ändå kunna va ute. Eller varför inte läsa Stefan Sundströms tomatbok Stefans stora feta röda. Just den boken är en sån bok jag småläser några sidor av då och då bara för att jag inte vill att den ska ta slut. Fast jag borde nog sträckläsa den för att få nån ordning på mina tomater.

DSC_0036

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s