Millimeteranpassa

Takuppdatering: Sista lekten är på plats. Nu kan jag börja sätta fast tegelpannorna ordentligt igen.

DSC_00522 (34)DSC_0005
Eftersom det är/var ett väldigt snett och buktande tak vi har att göra med så har proceduren att få det hela rakt igen innehållit en hel del funderande, mätande, räknande och pillande för att få det så rakt som möjligt. Vi, jag och min far, har strävat efter att få det på millimetern rätt så långt det går och då kan man få hålla på och lägga emellan lite smått och gott för att få lekten rak och i rätt höjd.

DSC_00521 (31)
Innan tegelpannorna ska sättas upp igen får dom en liten spabehandling mot mossan och andra missfärgningar dom satt sig under åren. Farmor och farfar var gulliga och kom förbi och hjälpte till med en hel rad pannor.

DSC_00321 (7)DSC_00321 (6)
Frosten är på gång så idag tog jag upp alla morötter jag sått, stora som små. Jag som trodde att jag var för sent ute med allt jag satt i början på sommarn har ändå fått en bra skörd tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s