Den bästa dagen…

… på jag vet inte när hade jag förra tisdagen. Först vaknade jag till en galet fin soluppgång. En sån där ljuspelare är tydligen ett halofenomen som blir till när solen eller månen lyser på kristaller i luften. Fint.
DSC_00521 (39)

Sen träffade jag några som jag varit intresserade av väldigt länge. Det var bland det mysigaste jag varit med om någonsin.

DSC_00521 (59)DSC_00521 (48)
Man dör en aning av gullighet när man tittar på dessa djur. Jag måste helt enkelt skaffa alpackor nu. Eftersom jag inte behöver spara till en gård längre så är det ju bra att ha nått nytt att lägga undan till.
Det som är speciellt med att gå in i en alpackahage jämfört med en fårhage är tystnaden. Alpackor är tysta av sig, ibland ger dom ifrån sig ett hummande ljud, det gör att det känns väldigt lugnt och mysigt att vara upp i dom. Sen är det ju ullen också. Den är så mjuk, den känns ungefär som man tänker sig att en panda ska kännas. En del är ju kramigare och socialare än andra, den vita på bilden nedan heter Elina och ville gärna va nära. Det här var helt klart en djurboost jag behövde.


Vill ni höra på när jag var i Skedom och träffade alpackorna kan ni göra det i podden På tal om djur som jag har tillsammans med min kompis Charlott.
På tal om djur – Alpackadream come true

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s