In i märgen

Nu är det hög tid för att testa att tappa björksav. Jag har ju tidigare gjort saft på diverse olika blommor, men nu tänkte jag testa att tappa redan färdig ”saft”. Björksav ska tydligen vara jättenyttigt att dricka. Förr i tiden kallades det att dricka märg i benen. Det ska vara fullt med vitaminer, fungera bra som ansiktsvatten och till håret. Sedan har jag även hört att det är gott till gin och kan användas till att göra mousserande vin. Jag kan alltså blanda nytta med nöje här.

DSC_1358

Jag satt upp mina flaskor för några dagar sedan och har varje morgon sprungit ner till björkdungen för att se om det kommit nått. Till min förvåning har inte en enda droppe letat sig fram. Det kanske är för tidigt än, tjälen har inte gått ur backen. Men jag tänker inte ge upp, flaskorna får hänga kvar och jag får fortsätta springa ut i pyjamasbyxorna och stövlar varje morgon. Det är ju nyttigt att röra på sig också.

DSC_1365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s