Sellerins år

Sommaren är här, järnnätterna är över och årets odlingssäsong har börjat. I år testar jag lite nya grödor som till exempel rotselleri. Jag har ingen direkt plan när jag börjar förså mina plantor vilket i år resulterade i 34 rotsellerin… Eftersom jag testar några nya saker varje år men aldrig plockar bort något blev det en aning mycket med 34 rotsellerin tillsammans med allt annat.

Det blev lite av en utmaning att få plats med allt vid den stora utplanteringsdagen så potatislandet fick bli grönsaksland och några rotsellerin fick flytta hem till mamma och en kompis.
Här samsas rotselleri, stjälkselleri, rödbetor, lök, blomkål (nytt för i år), broccoli och brysselkål.

Sockerärtor är också nytt för i år och dom var jag lite tidig med att sätta ut så nu ser dom lite frostskadade ut, men jag tror det fina tältet av fiberduk ändå räddade dom. Värre är det med mina tomater som ser ytterst klena ut efter en kall natt. Så kan det gå när man är för ivrig och vill ha tillbaka sitt kök.

DSC_1707

Alla plantor är i jorden, altanen skurad och pyntad, sommaren kan börja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s